Iedere week zullen wij een aantal Tips geven om uw schulden te voorkomen.

TIP 1:

1. Begin onmiddellijk met afbetalen

Start zo snel mogelijk met het afbetalen van uw schulden. De rentekosten zullen namelijk alleen maar oplopen. Hoe langer u afbetaalt, hoe hoger de kosten. Zo zal u dus meer geld uitgeven dan nodig is.

TIP 2:

2. Koop niet op afbetaling

Kopen op afbetaling kan erg verleidelijk zijn wanneer u promoties ziet met ‘koop nu, en betaal pas in 2020′ als slogan. Deze aankopen verhogen echter drastisch het risico op schulden in de toekomst.

Ga daarom steeds goed na of u het product effectief nodig heeft en of u over voldoende reserves beschikt om de aankoop te kunnen bekostigen. Vermijd kopen op afbetaling en voorkom schulden.

TIP 3:

3. Telefoonabonnement

Het is natuurlijk erg aantrekkelijk om een telefoonabonnement te nemen waar u slechts enkele tientjes per maand hoeft te betalen.

U krijgt er bovendien ook nog eens de nieuwste luxe smartphone gratis bovenop. Uiteindelijk zijn deze promoties vaak niet zo aantrekkelijk als u zou denken.

De abonnementen zijn vaak duur en de contracten lang. Indien u dus akkoord gaat met het contract zult u voor minstens enkele jaren vast zitten aan het abonnement.

Indien u het contract vervroegd stop wenst te zetten, zult u een fikse boeten mogen betalen wegens contractbreuk.

Vermijd daarom dergelijke dure abonnementen en kies voor een prepaid variant. Met een prepaid kaart houdt u eenvoudig het overzicht en geeft u niet meer uit dan nodig.

Indien u echt niet kan vermijden een abonnement te nemen, vergeet dan zeker niet aanbieders te vergelijken en de voorwaarden nauwkeurig op voorhand door te nemen. Zo bent u zeker dat u niet teveel betaalt.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *