Tip 10

10. Geld verdienen en sparen

Als u iets graag wilt hebben dat veel geld kost, is het belangrijk niet uit gemakzucht snel een lening aan te gaan om het product te kopen.

Ook al lijkt een tijdelijke promotie voor een product nog zo aantrekkelijk, stel de aankoop uit tot u er voldoende voor gespaard heeft.

Een goede spaarrekening kan hierbij helpen. Extra geld verdienen is de volgende stap. Dit zal niet alleen vermijden dat u schulden opbouwt, maar geeft u ook de voldoening iets te kunnen kopen met uw eigen geld waar u hard voor heeft gewerkt.

Tip 11

11. Laat u niet beïnvloeden

U heeft echt niet die dure smartphone nodig om te kunnen bellen. Bedrijven proberen consumenten te beïnvloeden om zoveel mogelijk geld uit te geven.

Dit doen ze onder andere door advertenties te publiceren die klanten de indruk geven dat zij en bepaald product of dienst ‘nodig hebben’ om te passen in de samenleving.

Laat u echter niet beïnvloeden door deze drang om mee te gaan in de stroom. Denk helder na over wat u écht nodig heeft, en vermijd dure en onnodige extra’s.

Tip 12

12. Een buffer

Bouw een buffer op. Tegenslagen kunnen een heleboel onverwachte kosten met zich meebrengen. Indien u beschikt over een stevige reserve kan deze dienstdoen als buffer om de plotse grote uitgaven op te vangen.

Zo hoeft u geen geld te lenen en elimineert u de kans op schulden

Tip 13

13. Creatief en innovatief

Creëer, bedenk en zoek naar zoveel mogelijkheden om uw inkomen te vergroten. Mocht u wat extra tijd hebben naast uw normale baan, zoek een klein bijbaantje, of misschien kunt u extra uren vragen bij uw werk.

Extra geld verdienen behoort ook tot de mogelijkheden, of een job die u online kunt doen, zodat u niet te veel weg bent van uw gezin.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *