Tip 4

4. Creditcard uit de deur

Een creditcard hebben kan heel handig zijn. Het geeft u meer vrijheid en flexibiliteit om aankopen te doen wanneer uw salaris bijvoorbeeld nog niet gestort is.

Creditcards laten toe een vrij groot bedrag uit te geven op krediet, soms wel tot 2.500 euro.

Dit kan een serieuze schuld creëren indien u uw inkomsten en uitgaven niet nauwkeurig opvolgt. Even snel betalen met een creditcard is makkelijk en simpel, maar geeft geen goed overzicht van wat u daadwerkelijk uitgeeft.

Zet uw creditcard stop en hou het bij pinnen of betaal contant. Op die manier kunt u beter het overzicht bewaren en creditcardschulden vermijden.

Heeft u toch een creditcard nodig om bijvoorbeeld online betalingen te doen? Ga dan voor de prepaid variant. Deze heeft geen bestedingslimiet en u kunt enkel uitgeven wat u zelf heeft.

Tip 5

5. Ophopende rekeningen

Vaak kan het moeilijk zijn om achterstallige rekeningen af te betalen. Het is niet leuk een enveloppe te openen en te zien hoe hoog de rekeningen zijn opgelopen.

Het is echter zeer belangrijk dat u de rekeningen opent en niet blind bent voor de kosten die u maakt. Hoe langer u het betalen van uw rekeningen uitstelt, hoe hoger de kosten uiteindelijk zullen oplopen.

Maak er dus een gewoonte van om uw post meteen te openen en uw rekeningen zo snel mogelijk te betalen.

Tip 6

6. Automatisch laten afschrijven

Automatische afschrijvingen zijn soms onvermijdelijk. Noteer wanneer deze afschrijvingen plaatsvinden, en welk bedrag u betaalt. Zo zal u precies weten hoeveel geld er op uw zichtrekening beschikbaar moet zijn en wanneer.

Dit zal verassingen voorkomen mocht u bijvoorbeeld uw boodschappen willen afrekenen en uw saldo is ontoereikend.

Met onze handige huishoudboekje apps kunt u makkelijk het overzicht bewaren en automatische opdrachten inplannen.

 

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *