Tip 7

7. Inkomsten en uitgaven

Maak een overzicht van uw inkomsten en wat u uitgeeft. Ook de lidmaatschappen, abonnementen, schulden en afbetalingsregelingen behoren tot uw begroting. Lees hieronder meer over hoe u een begroting kunt maken:

Tip 8

8. Lager inkomen

Het kan soms gebeuren dat uw inkomen plots lager wordt dan wat het eerst was. Het belangrijkste is dan om er voor te zorgen dat uw uitgaven met uw inkomen in verhouding staan.

Dat kan betekenen: niet meer elk weekend uit, telefoonabonnement verlagen of opzeggen, sportschool lidmaatschap stopzetten, geen dure vakanties meer, stoppen met drinken en roken, enzovoort.

Blijf realistisch naar uzelf toe. Het kan zijn dat uw inkomen het eerste jaar niet meer zal stijgen. Uit onderzoek is gebleken dat als uw salaris met 30% gedaald is en u leeft op dezelfde voet verder, u onvermijdelijk in de schulden komt.

Tip 9

9. Bespreek uw situatie

Als u het gevoel heeft dat uw situatie vrij ernstig is, raden wij u ten zeerste aan om dit te bespreken met uw familie en eventueel professionele begeleiding op te zoeken.

Uit uw zorgen en kennis met uw partner, uw kinderen en uw familie. Ga niet alleen de strijd aan.

U kunt er voor kiezen om alles te proberen verbergen, maar dan zal uw gezin doorgaan met geld uitgeven, en zullen de schulden zich alleen maar verder ophopen.

 

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *